Kookworkshop


Kookworkshop met Sanne

Een kookworkshop is een leuke, maar vooral smaakvolle groepsactiviteit voor bijvoorbeeld tijdens een teamuitje, vrijgezellen feest of simpelweg met een groepje culinaire vrienden! Gegarandeerd een gezellige en leerzame culinaire dagdeel. Samen kookt u heerlijke gerechten die u daarna nuttigt in een gezellige en ongedwongen entourage. Afhankelijk van de locatie zijn de kooklessen geschikt voor groepen vanaf 10 tot 35 personen. Dit kan bij u thuis indien u een grote keuken heeft of wij kunnen u hier specifiek voor geschikte locaties aanbieden. Vanzelfsprekend houden wij rekening met vegetariërs en mensen die gebonden zijn aan dieetvoorschrift.

Er zijn allerlei soorten kookworkshops die u bekend maakt met diverse facetten van koken. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van kookworkshops die wij u aan kunnen bieden:

Asian Streetfood workshop

  • Pannenkoekjes gevuld met knapperige pekingeend, groenten en hoisin saus
  • Sushi (ook inside-out rolls met tempura garnaal, california roll, spicy tuna roll,ingelegde paling, enz…)
  • Japanse gyoza dumplings gevuld met Chinese kool en shitake paddenstoelen
  • Viskoekjes met zelfgemaakte orientale dip
  • Yakitori kipspiesjes met bosui en sesamzaad
  • Indiase onion badjis met een rhaita dip
  • Thaise papaja salade met sweet, crispy pork
  • Citroentaartje met ijs van basmatirijst en vanille met een kardemom toffee saus en kokos makronen voor bij de koffie

Japanse kookworkshop

Sushi’s zijn veel meer dan alleen maar rauwe vis en rijst. Hoewel het woord ‘sushi’ eenvoudigweg ‘rijst met azijn’ betekent, vormen ze een stijlvol onderdeel van de Japanse keuken. Sushi’s zijn ook zeer gezond. Ze bevatten weinig vet en veel voedingstoffen. Zo is zeewier rijk aan vitaminen en mineralen en vette vis, zoals zalm en makreel, een goede bron van gezonde vetzuren. Leer onder andere de volgende sushi’s maken:

  • Maki sushi
  • Nigiri met vis en omelet
  • Inside-out rollen: waar de buitenkant met tempura, sesamzaad of zalmeitjes is bedekt
  • Temaki sushi oftewel handrolls
  • Oshi sushi: geperste blokjes vingersushi
  • Tataki van zalm en tonijn (heel kort aangebakken vis met een kruidenkorstje)
  • Terriyaki van zalm of diamanthaas met oosterse groenten
  • Japanze gyozo gevuld met Chinese kool en shitake
  • Yakitori kipspiesjes met bosui en sesamzaad
  • Tarte tatin van vijgen, honing en vanille met yoghurtijs

 Kookworkshop 1001-nachten

Aan de zuidelijke Middellandse zeekust liggen Algerije, Marokko en Tunesië, ooit bekend onder de naam Magreb. Zij vormen het huidige Noord-Afrika. De keuken van deze streek is kleurrijk en verfijnd en rijk aan de smaak van pittige en geurige specerijen. In deze workshop gaan we  mèze (tapas) en stoofschotels in de traditionele tajines leren koken.

  • Humus en cacik
  • Briouats (borrelhapjes van filodeeg gevuld met feta)
  • Lebanese platbroden met zaátar
  • Kip pastilla met amandelen en honing
  • Kebab Semek: visspiesjes met een chermoulade marinade
  • Lams tajine met pruimen, kaneel en geroosterde amandelen
  • Kip met ingelegde citroen, olijven, koriander en peterselie
  • Couscous met gegrilde groenten
  • Salade met geroosterde paprika, tomaat, ui en komijn
  • Wortelsalade van geroosterde wortelen, kaneel, sinaasappel en suiker
  • Bietensalade met feta, munt en kikkererwten
  • Baklava en hangop met witte chocolade, sinaasappel en pistachenoten
  • Café berber met friandises

BBQ WORKSHOP (het aantal gerechten hangt van het aantal personen)

  • Gerookte zalm op een cederhouten rookplankje op Caribische wijze
  • Burger van ribeye met knapperige bacon en home-made BBQ saus
  • Krokant Asian style buikspek
  • Diamanthaas met chimichurri
  • Varkensfilet met en gekarameliseerde korst
  • salade van gegrilde coeur du boeuf met buffel mozzarella en basilicum
  • Groente spiesen met salsa verde
  • Spiesjes van citroenkip met cacik  (yoghurt dip met komkommer, knoflook en dille)
  • Met rum geïnjecteerde ananas van de gril met crème catalan van sinaasappel, en vanille saus

 

Thaise kookworkshop

  • Tom yam gung: zoetzure garnalen soep
  • Groene kipcurry met maiskolfjes
  • Rode curry met geroosterde pekingeend, ananas en cherry tomaatjes
  • Krokant gebakken vis met een Thaise basilicum/chili dressing
  • Zelfgemaakte curry pasta
  • Pad Thai noodles met ei, tofu, taugé en pinda
  • Groene papaja salade met kousenband en een dressing van limoen, fish sauce en palmsuiker
  • Bananen loempia’s met stukjes gesmolten chocolade en een snicker ganache

Indische workshop

  • Vis met limoen gestoomd in bananenblad
  • Pittige, zoetzure komkommer
  • Kip in kruidige kokosmelk
  • Mie goreng
  • Nasi Koening
  • Saté babi ketjap
  • Groentesalade met kokosdressing
  • Sambal goreng tempeh
  • Rempejek (kroepoek met pinda’s)
  • Pannenkoekjes van kokos gevuld met mango, vanille-ijs met en een kardemom toffee saus
  • Kelopon voor bij de koffie (balletjes van rijstmeel, palmsuiker en kokos)

Indiaase kookworkshop

  • Samosa’s met aardappel en groente
  • Rhaita (saus van yoghurt, komkommer en munt)
  • Pappadum masala
  • Mango chutney
  • Kip met abrikoos
  • Naan brood/chapatis
  • Lamskorma
  • Pulau rijst met kruiden
  • Curry van zoete aardappel, linzen en spinazie
  • Cheesecake uit Shrikhand met aardbeien in tamarinde gemarineerd 
  • Chai masala

Diverse mediterrane kookworkshops

Voor mensen die hun gasten willen verrassen met hun culinaire vaardigheden. Hier leert u lekkere gerechtjes maken op niveau van een ervaren chef.

  • Flespompoen velouté met een tortellini gevuld met bos paddenstoel, truffel en een parmezaan kletskop
  • Salade van artisjok, met warme vijgen en gesmolten geitenkaas uit de oven
  • Diamanthaas met een marsalasaus, hete bliksem, rode bietencompote
  • Een chocolade fondant cakeje met gekarameliseerde noten, mascarpone en een toffee saus en een café frappée

 

  • Tartaar van ossenhaas met gemarineerde rode en gele paprika en tempura van uienringen
  • Een aardappeltruffelsoepje met pastinaak chips
  • Gebakken zonnevis met een citrus saus met meiraapjes en schorseneren
  • Aardbeien tiramisu met een mini strawberry daiquiri

 

  • Groente tempura van bataat, bosui en prei met een mayo van Madame Jeanette en mango pickle
  • Kleine bouillabaisse met een crostini en rouille
  • Eendenborst met geglaceerde uitjes en schorseneren, een munt/doperwten crème en maderasaus
  • Tarte tatin met peer, ahornsiroop en gember met een sinaasappel hangop met vanille

 

  • Krokant gebakken pekingeend op een frisse Thaise papaja salade
  • Soepje van gegrilde paprika en een crostini met scapeche (makreel, met kappertjes en limoen)
  • Ossobucco met pommes boulangères, meirapen purée, savooikool in eigen smoorvocht
  • Cheesecake met gemarineerde aardbeien en een bastogne bodem

High tea kookworkshop

High tea is een Engelse traditie waarbij er zowel zoete lekkernijen als hartige snacks worden genuttigd. We leren hier bijvoorbeeld;

  • Scones met clotted cream en verse aardbeien
  • Cupcakes / muffins
  • Tarte tatin met gekarameliseerde appel
  • Carrot cake met pecannoten
  • Chocolate fudge brownies
  • Cheesecake met verse aardbeien
  • Verschillende mini quiches (lorraine en spinazie/feta)
  • Empanadas van kip en mango
  • Empanadas van tonijn met kappers en olijven
  • Luxe mini sandwiches
  • Wraps

Iedere workshop die u wenst te volgen kan worden aangepast naar u wensen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Meer informatie over kookworkshop

Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen voor onze beschikbare kook workshops en de prijzen hiervan, informeert u via onze contactpagina naar de mogelijkheden en vraag een offerte aan!