Kookworkshop


Kookworkshop met Sanne

Een kookworkshop is een leuke, maar vooral smaakvolle groepsactiviteit voor bijvoorbeeld tijdens een teamuitje, vrijgezellen feest of simpelweg met een groepje culinaire vrienden! Gegarandeerd een gezellige en leerzame culinaire dagdeel. Samen kookt u heerlijke gerechten die u daarna nuttigt in een gezellige en ongedwongen entourage. Afhankelijk van de locatie zijn de kooklessen geschikt voor groepen vanaf 10 tot 35 personen. Dit kan bij u thuis indien u een grote keuken heeft of wij kunnen u hier specifiek voor geschikte locaties aanbieden. Vanzelfsprekend houden wij rekening met vegetariërs en mensen die gebonden zijn aan dieetvoorschrift.

Er zijn allerlei soorten kookworkshops die u bekend maakt met diverse facetten van koken. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van kookworkshops die wij u aan kunnen bieden:

Asian Streetfood workshop

  • Vietnamese Loempia’s (koude loempia’s) met knapperige pekingeend, groenten en hoisin saus
  • Sushi (ook inside-out rolls met tempura garnaal, california roll, spicy tuna roll,ingelegde paling, enz…)
  • Een warme Laksa soep met kokosmelk, citroengras, tofu en noodles
  • Zelfgemaakte dimsums gevuld met gamba’s
  • Viskoekjes met orientale dip
  • Yakitori kipspiesjes of een Thaise saté
  • Indiase onion badjis met een rhaita dip
  • Thaise papaja salade met sweet, crispy pork
  • Kokos macarons met ijs van basmatirijst en vanille met een kardemom toffee saus

Japanse kookworkshop

Sushi’s zijn veel meer dan alleen maar rauwe vis en rijst. Hoewel het woord ‘sushi’ eenvoudigweg ‘rijst met azijn’ betekent, vormen ze een stijlvol onderdeel van de Japanse keuken. Sushi’s zijn ook zeer gezond. Ze bevatten weinig vet en veel voedingstoffen. Zo is zeewier rijk aan vitaminen en mineralen en vette vis, zoals zalm en makreel, een goede bron van gezonde vetzuren. Leer onder andere de volgende sushi’s maken:

  • Maki sushi
  • Inside-out rollen: waar de buitenkant met tempura, sesamzaad of zalmeitjes is bedekt
  • Temaki sushi oftewel handrolls
  • Oshi sushi: geperste blokjes vingersushi
  • Sashimi: verse rauwe vis soorten
  • Terriyaki van zalm of diamanthaas met oosterse groenten
  • Tarte tatin van vijgen, honing en vanille met yoghurtijs

 Kookworkshop 1001-nachten

Aan de zuidelijke Middellandse zeekust liggen Algerije, Marokko en Tunesië, ooit bekend onder de naam Magreb. Zij vormen het huidige Noord-Afrika. De keuken van deze streek is kleurrijk en verfijnd en rijk aan de smaak van pittige en geurige specerijen. In deze workshop gaan we  mèze (tapas) en stoofschotels in de traditionele tajines leren koken.

  • Humus
  • Briouats (borrelhapjes van filodeeg gevuld met feta)
  • Lebanese platbroden met cacik 
  • Kip pastilla met amandelen en honing
  • Kebab Semek: visspiesjes met een chermoulade marinade
  • Lams tajine met pruimen, kaneel en geroosterde amandelen
  • Kip met ingelegde citroen, olijven, koriander en peterselie
  • Couscous met gegrilde groenten, gecarameliseerde ui, mango en munt
  • Salade met geroosterde paprika, tomaat, ui en komijn
  • Wortelsalade van geroosterde wortelen, kaneel, sinaasappel en suiker
  • Bietensalade met feta, munt en kikkererwten
  • Baklava en hangop met witte chocolade, sinaasappel en pistachenoten
  • Café berber met friandises

Thaise kookworkshop

  • Tom yam gung: zoetzure garnalen soep
  • Groene kipcurry met maiskolfjes
  • Rode curry met geroosterde pekingeend, ananas en cherry tomaatjes
  • Krokant gebakken vis met een Thaise basilicum/chili dressing
  • Zelfgemaakte curry pasta
  • Pad Thai noodles met ei, tofu, taugé en pinda
  • Groene papaja salade met kousenband en een dressing van limoen, fish sauce en palmsuiker
  • Bananen loempia’s met stukjes gesmolten chocolade en een snicker ganache

Indische workshop

  • Vis met limoen gestoomd in bananenblad
  • Gebakken maiskoekjes
  • Kip in kruidige kokosmelk
  • Nasi Koening
  • Saté babi ketjap
  • Javaanse bami
  • Groentesalade met kokosdressing
  • Sambal goreng tempeh
  • Rempejek (kroepoek met pinda’s)
  • Kokos macarons met ijs van vanille en basmatirijst met een kardemom toffee saus

Diverse kookworkshops

Voor mensen die hun gasten willen verrassen met hun culinaire vaardigheden. Hier leert u lekkere gerechtjes maken op niveau van een ervaren chef.

  • Flespompoen velouté met een tortellini gevuld met bos paddenstoel, truffel en een parmezaan kletskop
  • Salade van artisjok, met warme vijgen en gesmolten geitenkaas uit de oven
  • Diamanthaas met een marsalasaus, hete bliksem, rode bietencompote
  • Een chocolade fondant cakeje met gekarameliseerde noten, mascarpone en een toffee saus en een café frappée

 

  • Tartaar van ossenhaas met gemarineerde rode en gele paprika en tempura van uienringen
  • Een aardappeltruffelsoepje met pastinaak chips
  • Gebakken zonnevis met een citrus saus met meiraapjes en schorseneren
  • Aardbeien tiramisu met een mini strawberry daiquiri

 

  • Groente tempura van bataat, bosui en prei met een mayo van Madame Jeanette en mango pickle
  • Kleine bouillabaisse met een crostini en rouille
  • Eendenborst met geglaceerde uitjes en schorseneren, een munt/doperwten crème en maderasaus
  • Tarte tatin met peer, ahornsiroop en gember met een sinaasappel hangop met vanille

 

  • Krokant gebakken pekingeend op een frisse Thaise papaja salade
  • Soepje van gegrilde paprika en een crostini met scapeche (makreel, met kappertjes en limoen)
  • Ossobucco met pommes boulangères, meirapen purée, savooikool in eigen smoorvocht
  • Cheesecake met gemarineerde aardbeien en een bastogne bodem

BBQ WORKSHOP

  • Gerookte zalm op een cederhouten rookplankje op Caribische wijze
  • Burger van ribeye met knapperige bacon en home-made BBQ saus
  • Chinees gekruid buikspek
  • Diamanthaas met chimichurri
  • Groente spiesen met salsa verde
  • Spiesjes van citroenkip met cacik  (yoghurt dip met komkommer, knoflook en dille)
  • Puree van zoete aardappel
  • Met rum geïnjecteerde ananas van de gril met hangop van sinaasappel met witte chocolade

 

Oosterse kookworkshop

  • Krokant gebakken gamba’s in een noodle jasje met zoetzure dip
  • Dimsums gevuld met een kruidige vulling van varkensvlees en gamba’s
  • Zelfgemaakte loempia’s met een gember limoen dip
  • Krokante eend met tamarinde en sojasaus
  • Singapore crab of beef panang curry
  • Gele kokos rijst
  • Gebakken noodles met groenten

High tea kookworkshop

High tea is een Engelse traditie waarbij er zowel zoete lekkernijen als hartige snacks worden genuttigd. We leren hier bijvoorbeeld;

  • Scones met clotted cream en verse aardbeien
  • Cupcakes / muffins
  • Tarte tatin met gekarameliseerde appel
  • Carrot cake
  • Brownies
  • Cheesecake
  • Verschillende mini quiches
  • Empanadas van kip en mango
  • Empanadas van tonijn met kappers en olijven
  • Luxe mini sandwiches
  • Wraps

Iedere workshop die u wenst te volgen kan worden aangepast naar u wensen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Meer informatie over kookworkshop

Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen voor onze beschikbare kook workshops en de prijzen hiervan, informeert u via onze contactpagina naar de mogelijkheden en vraag een offerte aan!